Taskesen.net Forum 
Taşkesen-Elazığ 
Ana Sayfa  ::  Forum  ::  Üye Listesi  ::  Gruplar  ::  Son Konular  ::  Arama  ::  Kayıt ol  ::  Oturum Aç

Oturum Aç

Arama
öKÜZGÖZÜ

Yeni Başlık Gönder  Cevap Gönder
Forum Ana Sayfa » DİKKATİNİZİ ÇEKENLER..
Cevap: 0 | Gösterim: 318
 Mustafa Tuncel
Onursal Üye
Onursal Üye

MesajTarih: 5-10-2009 Pazartesi 20:22 - Mesaj: #1

Geçen hafta sonu, burada Elmalı yaylasına gittim. Antalya'nın batı bölümünde kalan bir ilçe. Üç bin metreye dikilen dağların arasında binyüz metre rakımda kapalı bir ova. Bir arkadaşımın ovaya bakan dağların eteklerine yaslanmış şaraphanesini ve uçsuz bucaksız bağlarını gezdik. Arkadaş "Likya" adıyla enfes şaraplar üretiyor.
Bağlarında onbir çeşit üzüm var. Hepsi de şaraplık. Bir ikisi aynı zamanda sofralık. Tam da bağbozumu. İşçiler sandık sandık üzüm topluyor, şaraphaneye taşıyordu.

Bağların içinde turlarken karşıma bizim "öküzgözü" çıkmasın mı?
Nerede olsa o bambaşkadır. Evet, kendi toprağında en kalitelisi yetişir ama Anadolu'nun başka bazı yerlerine de uyum göstermişe benziyor, özellikle de Elmalı yaylasına. Çevresinde döndüm asmaların, sevdim, okşadım. Yıllar önce bizim memleketten getirmiş Antalyalı arkadaş. Bir koca salkımı bir güzelce yedim... Eh, bir iki de resim bastım tabii.

Bu sayfada resim olamıyor galiba. O nedenle artık hayalinizi çalıştıracaksınız :)
Bu üye tarafından gönderilen mesajları bul
Mesajları göster:   
Forum Ana Sayfa » DİKKATİNİZİ ÇEKENLER..
Saat Dilimi » Türkiye Saati
Yeni Başlık Gönder  Cevap Gönder